Rusija

Volodin u Havani: Delegacija Državne dume stigla na Kubu (VIDEO)

Vjačeslav Volodin će se sastati sa predsednikom Kube Migelom Dijazom-Kanelom
Volodin u Havani: Delegacija Državne dume stigla na Kubu (VIDEO)www.globallookpress.com © Icana News Agency/Keystone Press Agency

Delegacija Državne dume Ruske Federacije na čelu sa predsednikom Vjačeslavom Volodinom doputovala je u zvaničnu posetu Kubi, a dočekao ih je ruski ambasador u ovoj državi Viktor Koroneli.

Volodin je ovom prilikom položio venac i cveće na spomenik Hozeu Martiju, nacionalnom heroju i jednom od vođa nacionalno-oslobodilačkog pokreta Kube.

Ranije je saopšteno da će tokom posete biti održan prvi sastanak komisije za saradnju Državne dume i Nacionalne skupštine narodne vlasti Republike Kube.

Poslanici će razgovarati o zakonodavnoj podršci u oblasti finansija i investicija, energetike, obrazovanja i turizma.

Vjačeslav Volodin će se sastati sa predsednikom Kube Migelom Dijazom-Kanelom, a i sa predsednikom Nacionalne skupštine narodne vlasti i Državnog saveta Republike Kube Estebanom Lasom.

U delegaciji su, između ostalih, prvi potpredsednik Državne dume Ivan Melnikov, predsednik odbora Državne dume za međunarodne poslove Leonid Slucki, šef komiteta Državne dume za bezbednost Vasilij Piskarev, zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Andrej Klimov i drugi.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetio je Kubu prošle nedelje.

image