Rusija

Zaharova: Za sve što radi kijevski režim odgovorni su Vašington i London

Zapadne zemlje su uništile legitimnu vlast u Ukrajini, postavile avanturiste i razbojnike na čelo, obezbedile im novac i oružje, inspirisale osećaj apsolutne popustljivosti i nekažnjivosti, kaže portparolka ruskog MSP
Zaharova: Za sve što radi kijevski režim odgovorni su Vašington i Londonwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na napad na Kremlj, rekavši da su Vašington, London i zemlje NATO-a odgovorni za sve postupke kijevskog režima.

"Za sve što kijevski režim radi prvenstveno su odgovorni Vašington, London i uopšte kustosi NATO-a", napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je naglasila da su zapadne zemlje "uništile legitimnu vlast u Ukrajini, postavile avanturiste i razbojnike na čelo, obezbedile im novac i oružje, inspirisale osećaj apsolutne popustljivosti i nekažnjivosti i obezbedile političko pokriće.

Podsetimo, ukrajinske snage su ranije dronovima napale predsedničku rezidenciju u Kremlju. Kako su preneli mediji, ruske vojne i obaveštajne agencije onesposobile su dva drona, a povređenih nije bilo. 

Predsednik Rusije je dobro i on danas normalno nastavlja sa svojim ranije planiranim dnevnim aktivnostima, naveli su u Kremlju.

Reč je o planiranoj terorističkoj akciji i atentatu uoči velike parade 9. maja, posvećene pobedi tokom Drugog svetskog rata, saopštili su iz Moskve. U saopštenju se dodaje da Rusija zadržava pravo da uzvrati "bilo gde i kad god smatra potrebnim" kao odgovor na napad dronom na rezidenciju predsednika Vladimira Putina.

image