Rusija

Medvedev Borelju: Vašington i idioti u Briselu žele pogoršanje sukoba

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije reagovao je na izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja da Rusija ne treba da koristi napad na Kremlj kao izgovor za dalju eskalaciju sukoba
Medvedev Borelju: Vašington i idioti u Briselu žele pogoršanje sukobawww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je, komentarišući reči šefa diplomatije EU Žozepa Borelja o napadu dronovima na Kremlj, upozorio da će to dovesti do eskalacije sukoba, što upravo i žele SAD i jedan broj zvaničnika u Briselu.

"Ovaj teroristički akt, koji su kijevske vlasti izvele pod vođstvom Sjedinjenih Država i uz odobrenje vlasti EU, dovešće do eskalacije sukoba. To i žele Vašington, kao i mnogi idioti u Briselu", napisao je Medvedev na Tviteru.

Ranije je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao Rusiju da ne koristi napad na Kremlj za eskalaciju ukrajinskog sukoba.

"Pozivamo Rusiju da ne koristi taj takozvani napad kao izgovor za dalju eskalaciju sukoba", rekao je Borelj uoči sednice saveta EU za razvoj.

Ovim povodom, oglasila se i francuska strana koja je saopštila da je napad dronovima na Kremlj "čudan i zagonetan incident".

Podsetimo, ukrajinske snage su ranije dronovima napale predsedničku rezidenciju u Kremlju. Kako su preneli mediji, ruske vojne i obaveštajne agencije onesposobile su dva drona, a povređenih nije bilo. 

Predsednik Rusije je dobro i on danas normalno nastavlja sa svojim ranije planiranim dnevnim aktivnostima, naveli su u Kremlju.

Reč je o planiranoj terorističkoj akciji i atentatu uoči velike parade 9. maja, posvećene pobedi tokom Drugog svetskog rata, saopštili su iz Moskve. U saopštenju se dodaje da Rusija zadržava pravo da uzvrati "bilo gde i kad god smatra potrebnim" kao odgovor na napad dronom na rezidenciju predsednika Vladimira Putina.

image