Rusija

Rjabkov potvrdio: Za Rusiju ne postoje neprijateljski narodi, već neprijateljske vlade

Zapad je potpuno zaokupljen rusofobijom, a pokušaji da se svako ko je vlasnik ruskog pasoša predstavi kao neprijatelj su alfa i omega informativne kampanje koja se tamo vodi godinama, kaže zamenik ruskog ministra spoljnih poslova
Rjabkov potvrdio: Za Rusiju ne postoje neprijateljski narodi, već neprijateljske vladewww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Za Rusiju ne postoje neprijateljski narodi, ali postoje neprijateljske vlade, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, prenose "RIA Novosti".

"Za nas ne postoje neprijateljski narodi. To je ono što razlikuje našu liniju u trenutnoj geopolitičkoj situaciji sukoba od linije naših zapadnih protivnika", rekao je Rjabkov.

On je dodao da je Zapad potpuno "zaokupljen rusofobijom", a pokušaji da se svako ko je vlasnik ruskog pasoša predstavi kao neprijatelj su alfa i omega informativne kampanje koja se na Zapadu vodi godinama.

"Ruski predsednik je naglasio da za nas ne postoje neprijateljski narodi, ali postoje neprijateljske vlade", kazao je.

Prethodno je ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći na Paradi pobede, rekao da za "Rusiju ne postoje neprijateljski narodi ni na Zapadu ni na Istoku".

"Za nas, za Rusiju nema neprijateljskih naroda, ni na Zapadu, ni na Istoku. Kao i apsolutna većina ljudi na planeti, želimo da vidimo mirnu, slobodnu i stabilnu budućnost. Smatramo da je bilo koja ideologija nadmoći po svojoj prirodi odvratna, zločinačka i smrtonosna. Međutim, zapadne globalističke elite i dalje zagovaraju svoju izuzetnost, huškaju ljude i dele društva, provociraju krvave sukobe i prevrate, seju mržnju, rusofobiju, agresivni nacionalizam, uništavaju i porodične, tradicionalne vrednosti koje čine čoveka čovekom", poručio je ruski predsednik.

image