Rusija

Peskov: Isporuka britanskog oružja Kijevu neće uticati na SVO

Velika Britanija tvrdi da je na čelu zemalja koje nastavljaju da isporučuju oružje Ukrajini, što vodi daljem uništavanju međusobnih odnosa, kaže portparol Kremlja
Peskov: Isporuka britanskog oružja Kijevu neće uticati na SVOwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru via globallookpress.com

Kremlj ima negativan stav prema planovima Velike Britanije da Ukrajini isporuči dodatno oružje, ali to neće uticati na tok Specijalne vojne operacije (SVO), izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Naš stav je izuzetno negativan o ovom pitanju. Velika Britanija tvrdi da je na čelu zemalja koje nastavljaju da isporučuju oružje Ukrajini. Ponavljamo još jednom da to ne može imati značajan i fundamentalan uticaj na tok SVO, ali, naravno, to vodi daljem uništavanju međusobnih odnosa", kazao je Peskov. 

Kremlj odbacio Makronove reči o zavisnosti Rusije od Kine

Peskov je naveo da se Moskva kategorički ne slaže sa mišljenjem Pariza o vazalnoj zavisnosti Rusije od Kine i da takva retorika ukazuje na nerazumevanje suštine odnosa Moskve i Pekinga.

"Mi se kategorički ne slažemo sa ovim, jer su naši odnosi sa Kinom posebnog strateškog partnerstva i to nije povezano ni sa kakvom zavisnošću od bilo koga. Ovo je vođenje računa o obostranim interesima, obostrana korist, bliskost pogleda na svet u odnosu na međunarodne poslove, kao i zajedničko odbacivanje pokušaja diktiranja, nametanja bilo kakvog drugog mišljenja o razvoju naših zemalja", poručio je.

On je dodao da "Rusija ovaj pristup smatra apsolutno pogrešnim, a to je dokaz potpuno pogrešnog shvatanja suštine onoga što se dešava".

image