Svet

Ministar spoljnih poslova Belorusije doputovao u Moskvu

U planu je trodnevna poseta tokom koje će Moskva i Minsk razmotriti veliki broj aktuelnih pitanja i obaveza
Ministar spoljnih poslova Belorusije doputovao u Moskvuwww.globallookpress.com © MFA Russia

Ministar spoljnih poslova Belorusije Sergej Alejnjik doputovao je danas u Moskvu, na poziv šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova. Alejnjik će u Rusiji ostati do 17. maja, a pregovori između dveju strana počeće sutra, 16. maja. 

Kako pišu mediji, razgovori će biti sveobuhvatni, a biće reči kako o saradnji u okviru Savezne države Rusije i Belorusije i Zajednice nezavisnih država, odnosno, saveza bivših zemalja SSSR-a, tako i o predsedavanju Rusije Evroazijskim ekonomskim savezom ove godine i beloruskom predsedavanju ODKB-om. Osim toga, planirani su razgovori i o evropskoj i globalnoj bezbednosti.

Odmah po dolasku u Moskvu, Alejnjik se uputio u ambasadu Belorusije u kojoj je, sa ambasadorom i njegovim savetnicima, razgovarao o sutrašnjim pregovorima, prenosi BELTA.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije tokom dana održao je sastanak sa Savetom bezbednosti RF na kojem je naglasio da bi Moskva i bivše zemlje SSSR-a trebalo da iskoriste sve ono što im je zajedničko kako bi još više razvile svoje zemlje.

image