Sport

Đoković može da padne na treće mesto pred Rolan Garos - Medvedev se pita

Ruski teniser ima mogućnost da prestigne srpskog tenisera na ATP listi, ali neće imati pravo na grešku u završnici mastersa u Rimu
Đoković može da padne na treće mesto pred Rolan Garos - Medvedev se pitaGetty © Alex Pantling / Staff

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale mastersa u Rimu, pošto je u sredu doživeo poraz od Holgera Runea (1:2).

To znači da će Đoković na Rolan Garos otići sa samo osam mečeva pripreme na tri turnira na šljaci ove sezone, ali sada postoji mogućnost da u Parizu bude i tek treći nosilac.

Đoković je porazom od Runea izgubio čak 820 od 1.000 bodova koje je branio zbog titule osvojene prošle sezone. A to je otvorilo vrata Danilu Medvedevu, koji bi mogao da postane drugi teniser sveta ukoliko osvoji trofej u Rimu.

Ruski teniser nije do sada bio specijalista za šljaku, ali čini se da se ove sezone sve bolje snalazi na istoj. Ako bude stigao do trofeja u Rimu, imaće 6.330 bodova, dok će Đoković narednog ponedeljka biti na 5.955 bodova.

Ukoliko bi Đoković na Rolan Garos stigao kao treći nosilac, to bi značilo da će već u polufinalu moći da mu rival bude Karlos Alkaraz ili sam Medvedev. No, Rus prvo mora da osvoji titulu - u četvrtfinalu će igrati protiv Janika Hanfmana, a u polufinalu bi ga čekao bolji iz meča Stefanos Cicipas - Borna Ćorić.

image