Sport

Denver opet "tukao" Lejkerse, Jokić moćan s novim tripl-dablom

Nagetsi sada vode 2-0 u finalnoj seriji, a posebno je fantastična bila partija Džamala Mareja
Denver opet "tukao" Lejkerse, Jokić moćan s novim tripl-dablom© Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Košarkaši Denvera upisali su i drugu pobedu u finalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Los Anđeles Lejkersa, pošto su na svom parketu slavili 108:103.

Nagetsi su stigli do 2-0 u finalu Zapada uz pomoć ponovo fenomenalnog Nikole Jokića, ali ovoga puta naročito je "eksplodirao" i Džamal Marej.

Nakon nedavnog trijumfa Denvera na startu serije, ekipa Majka Melouna je do pobede stigla preokretom u poslednjoj četvrtini. Ubacili su 32 poena i tako uspeli da "slome" Lejkerse uz novi "tripl-dabl" srpskog centra.

Jokić je meč okončao sa 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija, a konačno je veliku pomoć imao i od saigrača - Marej je ubacio čak 37 poena uz 10 skokova i pet asistencija. Na krilima njih dvojice su srušili Lebrona Džejmsa i njegove Lejkerse. Zvuči neverovatno da je Marej 23 od svojih 37 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, u šta su bile uključene i čak četiri trojke.

U Lejkersima, Lebron je bio nadomak "tripl-dabla" sa 22 poena, devet skokova i 10 asistencija, 22 poena je ubacio i Ostin Rivs, dok je Rui Hačimura dodao 21 poen.

Denver sada vodi 2-0 u seriji koja se igra na četiri pobede, a naredna dva susreta igraće se u Los Anđelesu 21. i 23. maja od 02.30 po srednjeevropskom vremenu.

image