Rusija

Glavna urednica RT-a: Lažna uzbuna - stigao paket iz Hong Konga, nije eksplozivna naprava

Margarita Simonjan je prethodno saopštila da je danas na adresu njenog posla stigao paket sa tragovima eksploziva, kao i da policija istražuje
Glavna urednica RT-a: Lažna uzbuna - stigao paket iz Hong Konga, nije eksplozivna napravawww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Stigao je paket iz Hong Konga, nije bilo eksplozivne naprave, kazala je glavna urednica RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan.

"Ali evo šta se ispostavilo. Kažu da je to neka vrsta 'vibracionog metka' za seksualne avanture. Moj život postaje sve uzbudljiviji", napisala je Simonjan na Telegramu.

Naime, Simonjan je prethodno saopštila da je danas na adresu njenog posla stigao paket sa tragovima eksploziva, kao i da policija istražuje, prenose "RIA Novosti".

"Paket sa tragovima eksploziva poslat je na moje ime na poslu, a preuzelo ga je obezbeđenje. Policija istražuje", napisala je Simonjan na Telegramu.

Podsetimo, u aprilu je ukrajinski TV kanal "2+2" prikazao film koji poziva na "vansudsko kažnjavanje" ruske vojske i vlasti, u kojem je bilo i pretnji poznatim ruskim novinarima, uključujući generalnog direktora medijske grupe "Rusija sevodnja" Dmitrija Kiseljeva, glavnu urednicu Margaritu Simonjan i voditeljku programa "60 minuta" na TV kanalu "Rusija 1" Olgu Skabejevu. 

Početkom maja šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov je u intervjuu za "Jahu njuz" rekao da su ukrajinske specijalne službe "ubijale i da će nastaviti da ubijaju Ruse bilo gde u svetu do potpune pobede", odgovorivši na pitanje mogućoj umešanosti Kijeva u ubistvo novinarke Darje Dugine.

Kremlj je ove reči nazvao "monstruoznim", kao i potvrdom da Kijev sprovodi terorističke aktivnosti.

"Kijev ne samo da sponzoriše ubistva, već je i njihov organizator, inspirator i izvršilac. Ovakve izjave još jednom potvrđuju ispravnost odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da pokrene Specijalnu operaciju", kazao je portparol Kremlja.

image