Sport

Denver na pobedu od finala, Jokić se mučio pa srušio Lebrona i Lejkerse

Nagetsima je sada potreban još samo jedan trijumf da po prvi put u istoriji franšize postanu šampioni Zapadne konferencije i plasiraju se u veliko NBA finale
Denver na pobedu od finala, Jokić se mučio pa srušio Lebrona i LejkerseGetty © Kevork Djansezian / Stringer

Denver Nagetsi nalaze se pred istorijskim plasmanom u veliko NBA finale, pošto su i u trećem okršaju sa Los Anđeles Lejkersima stigli do pobede, ovog puta 119:108, i tako stigli nadomak ogromnog uspeha.

Tim iz Kolorada sada voi 3-0 u pobedama u seriji koja se igra do četiri, a i ovog puta jednu od ključnih uloga imao je Nikola Jokić.

Ako je srpski centar u prošlom meču dominirao a da nije ubacio nijedan poen u poslednjoj deonici, jer je tada Džamal Marej "sipao" 23 poena, sada je stvar bila potpuno obrnuta. Mučio se "Džoker" dugo, posle čak tri deonice je bio na samo devet ubačenih poena, a onda je usledila rapsodija.

Kada se utakmica lomila, a Lejkersi na početku poslednje deonice uspeli da stignu i do vođstva, Nikola Jokić je ubacio čak 15 poena, okončao susret sa 24 poena, šest skokova i osam asistencija, i poveo Nagetse na korak do osvajanja prve titule u Zapadnoj konferenciji.

Marej je pomogao sa fenomenalnih 37 poena, a i Kentavijus Kaldvel Poup je bio dobar sa 17. U redovima tima iz Los Anđelesa najbolji je bio Entoni Dejvis sa 28 poena i čak 18 skokova, Lebron Džejms i Ostin Rivs su imali po 23 poena, ali ništa na kraju nije vredelo.

Denveru je potrebna samo još jedna pobeda da se plasira u veliko finale i po prvi put uđe u završnu borbu za šampionski prsten. To možda urade već u noći između ponedeljka i utorka.

image