Sport

Čukarički poklekao na "krovu", TSC vidi Ligu šampiona

Superligaš iz Bačke Topole napravio je veliki korak ka plasmanu u elitno fudbalsko takmičenje
Čukarički poklekao na "krovu", TSC vidi Ligu šampiona© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Fudbaleri TSC-a pobedili su Novi Pazar na gostovanju 4:1, iskoristili kiks Čukaričkog i napravili veliki korak ka Ligi šampiona.

Ekipa iz Bačke Topole, koja ima prednost zbog boljeg plasmana u regularnom delu sezone, dugo je lomila otpor Pazaraca i to uspela da uradi u drugom poluvremenu.

Strelci za TSC bili su Petrović, Stojković, Ratkov i Vukić, pa tako izabranici Žarka Lazetića i dalje imaju sve u svojim rukama pred duel u poslednjoj rundi sa Vojvodinom.

Počasni pogodak za domaćina delo je Nikčevića sa bele tačke.

TSC-u u poslednjem kolu protiv Vojvodine biće dovoljan samo bod jer je Čukarički poklekao i odigrao nerešeno 1:1 sa Voždovcem.

Tomović je "brđanima" doneo prednost u 12. minutu, ali je sve postalo mnogo teže kada je Sisoko isključen zbog drugog žutog kartona.

"Zmajevi" su iskoristili brojčanu prednost i u finišu srušili snove čukaričkog.

TSC sada ima 74 boda, dva više od Čukaričkog, pa će najverovatnije, uz Crvenu zvezdu koja se direktno plasirala grupnu fazu, ići u elitno fudbalsko takmičenje.

Čukarički će u poslednjoj rundi na megdan Radničkom iz Kragujevca, ali pre toga, u četvrtak, igra finale kupa upravo protiv crveno-belih.

U utakmici koja je prethodila, Partizan je remizirao sa Vojvodinom na "Karađorđu" (2:2) i oprostio se ne samo od Lige šampiona, nego i od Lige Evrope.

image