Sport

Jokić naterao Lebrona da razmisli o penziji

Američki košarkaš Lebron Džejms, razmišlja o tome gde će i da li će nastaviti svoju karijeru, prenose mediji u SAD
Jokić naterao Lebrona da razmisli o penzijiGetty © Allen Berezovsky

Džejms je odigrao sjajan četvrti meč finala Zapadne konferencije NBA lige, ali su njegovi Lejkersi "počišćeni" od Denvera.

Lebron je meč završio sa 40 poena, 10 skokova i devet asistencija.

"Kralj" je odigrao najbolje poluvreme u plej-ofu u svojoj karijeri, postigavši 31 poen za 24 minuta.

Ipak, na kraju je morao da čestita Nikoli Jokiću i Denver nagetsima, koji su izborili plasman u veliko finale.

Nakon meča, Džejms je izjavio da će videti u kom pravcu će ići njegova karijera.

"Volim da igram, da se takmičim, najvažnije mi je da sam dostupan, prisutan na terenu i u svlačionici. Bila je ovo vrlo izazovna sezona za mene i za klub. Ne mogu da kažem da je sezona bila uspešna, jer u ovoj fazi karijere ne igram ni za šta drugo nego za titulu", rekao je Džejms na konferenciji za medije.

"Nije mi interes da igram finale Konferencije. To sam igrao već mnogo puta, nije zabavno ako ne uđeš u veliko finale. Videćemo šta će da bude, ne znam. Moram o puno toga da razmislim, da budem iskren, videću kako ću dalje sa košarkom", istakao je Džejms.

Ubrzo potom, pojavile su se informacije koje je preneo novinar "Bličer riporta" Kris Hejns, da Lebron razmišlja i o povlačenju u penziju.

Sa 38 godina, Lebron je najstariji aktivni košarkaš u NBA ligi, pošto su Udonis Haslem (42) i Andre Igodala (39) objavili završetak karijera ove sezone.

Početkom sezone, Džejms je izjavio da mu je cilj da u najjačem klupskom košarkaškom prvenstvu, zaigra zajedno u ekipi sa svojim sinom Bronijem.

Broni je nedavno završio srednju školu, opredelio se koji će koledž pohađati, pa bi najranije za dve sezone mogao da zaigra u NBA ligi.

image