Sport

Džejms "skinuo kapu" Jokiću: Mnogi ne razumeju koliko je "Džoker" poseban

Jedan od najdominantnijih košarkaša svih vremena, Lebron Džejms, smatra da u NBA ligi nema puno igrača kao što je Nikola Jokić
Džejms "skinuo kapu" Jokiću: Mnogi ne razumeju koliko je "Džoker" posebanGetty © Allen Berezovsky

Košarkaši Denvera plasirali su se u finale NBA lige, pošto su u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije u gostima pobedili Los Anđeles lejkerse rezultatom 113:111.

Jokić je u pobedi svog tima ostvario osmi tripl-dabl u ovosezonskom plej-ofu, čime je oborio rekord Vilta Čemberlena iz 1967. godine.

Srpski igrač je upisao 30 poena, 14 skokova, 13 asistencija, tri blokade i jednu ukradenu loptu.

Srpskom košarkašu je po završetku meča uručen trofej "Medžik Džonson" za najkorisnijeg igrača Zapadne konferencije.

"Jokić mi ništa nije dokazao. Znam koliko je veliki, znam da je 'Džoker' veliki igrač. U NBA ligi postoje igrači koji igraju košarku na određen način, na koji je i ja volim da igram, a Jokić je jedan od njih. Sposoban da je postigne poene, skoči, šutira... On vidi situaciju pre nego što se ona dogodi. U NBA ligi nema puno igrača kao što je Jokić", rekao je Džejms na konferenciji za medije.

Poslednji poen na meču postigao je Jokić 51,7 sekundi pre kraja za 113:111, a Lejkersi su u dva navrata mogli do produžetka, ali je neprecizan bio Džejms.

"Znali smo da ćemo igrati protiv zveri kada je serija počela. Svi se dive statistici, ali niko ne razgovara o mentalnom delu njegove igre. Možda se o tome ne priča, jer mnogi to ne razumeju. Ali ja razumem. Da, on je poseban", istakao je košarkaš LA Lejkersa.

Denveru je ovo šesta uzastopna pobeda u plej-ofu, a finalnu seriju Zapada okončali su maksimalnim rezultatom - 4:0.

"Kada imaš igrača kao što je Jokić, koji je toliko visok kao on, ali i inteligentan kao on, ne smeš da praviš mnogo grešaka. Čak i kad ga čuvate u jednom od najboljih poseda u kojima mislite da ga pazite, on doda loptu iza svoje glave u stilu Lerija Birda i šutira sa lukom od 15 metara i lopta uđe u koš, što je uradio četiri ili pet puta u ovoj seriji, onda mu samo skinete kapu", zaključio je Džejms.

image