Sport

Beker: Đoković ne dobija svu ljubav i poštovanje koje bi trebalo da ima

Legendarni nemački teniser i trener, Boris Beker, izjavio je da je Novak Đoković uvek favorit za osvajanje trofeja na grend slem turnirima
Beker: Đoković ne dobija svu ljubav i poštovanje koje bi trebalo da imaGetty © Aurelien Meunier

Đoković je zvanično izgubio prvo mesto na ATP listi, a srpski teniser je trenutno treći igrač sveta, iza Španca Karlosa Alkaraza i Rusa Danila Medvedeva.

"Bilo bi glupo da neko otpiše Đokovića. Šljaka nije njegova omiljena podloga, ali u poslednjih nekoliko godina uspeo je da postigne formu baš za Rolan Garos. On će uvek da bude jedan od favorita za osvajanje grend slema, sve dok je zdrav i dok bude želeo da igra", rekao je Beker.

On je dodao da Đoković ne dobija "svu ljubav i poštovanje koje bi trebalo da ima".

"Đoković je vrlo otvoren, pričljiv čovek, koji ponekad deluje kao teniska mašina. Međutim, kada nije na terenu, prilično je šarmantan. Sa njim možete da razgovarate o poslu, politici, muzici, dobar je momak. On je takođe pravi istoričar tenisa. Shvata ko je bio ovde pre njega i želi da ostavi svoj trag. To je već učinio", rekao je Beker i dodao:

"Đoković je i perfekcionista, kao i sve superzvezde. Želi da odigra savršen meč, što se možda dogodilo jednom ili dva puta u njegovoj karijeri."

On je podsetio da je prošle godine iz zatvora pratio finale Vimbldona u kome je Đoković pobedio Nika Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Beker je proveo u britanskom zatvoru osam meseci kazne zbog prikrivanja imovine i pozajmica vrednih skoro tri miliona evra u nameri da izbegne otplatu dugova.

"Bio sam jako emotivan kada se to dogodilo. Bio je to fantastičan podvig, a budući da se radi o mom prijatelju, veoma me razveselio", zaključio je Beker, koji je trenirao Đokovića tri godine.

image