Sport

Zvezda uništila Budućnost za novo finale ABA lige

Izabranici Duška Ivanovića nastavili da "melju" u plej-ofu i bez problema se plasirali u finale regionalnog takmičenja
Zvezda uništila Budućnost za novo finale ABA lige© ABAliga/Budućnost VOLI/Filip Roganovic

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti ABA lige, nakon ubedljivog trijumfa nad ekipom Budućnosti u Podgorici – 97:56.

Crveno-beli su protutnjali kroz prestonicu Crne Gore i ostvarili drugu pobedu nad "plavima", čime su došli do prilike da brane trofej osvojen prošle sezone.

Ekipa sa Malog Kalemegdana imaće mnogo vremena za odmor do finala, pošto se drugi polufinalni par, Partizan i Cedevita Olimpija, prvi put sastaje tek u nedelju.

Duel u "Morači" bio je neizvestan samo u prvih 10 minuta, tokom kojih je Budućnost imala čak i osam poena prednosti (17:9). Međutim, Zvezda je uhvatila priključak krajem prve četvrtine, a onda potpuno pregazila rivala u drugoj.

Aktuelni srpski i regionalni šampion vezao je osam poena u drugom periodu, a onda je do kraja završio rezultatom 48:34.

Tada je potpuno slomljen borbeni duh igrača Budućnosti, Zvezda je nastavila da gazi i zabeleži još jednu ubedljivu pobedu.

Zanimljivo je da se u pobedničkom sastavu svih 12 igrača upisalo u listu strelaca. Najefikasniji bio je Luka Mitrović sa 17 poena i pet skokova, tri više od Filipa Petruševa. Nemanja Nedović dodao je 13 poena, Luka Vildoza poen manje, dok je Hasan Martin stao na 10.

Neverovatno da nijedan igrač domaće ekipe nije imao dvocifren učinak, a najefikasniji je bio O'Brajan sa devet poena.

Termin finala ABA lige biće naknadno utvrđeno.

image