Sport

Živ je Boston - Jokićev Denver još čeka rivala, a oni bi najveći preokret u istoriji

Seltiksi su konačni upisali pobedu protiv Majamija, a ako oni stignu do velikog NBA finala, to će biti preokret kakav nikada u istoriji nije viđen
Živ je Boston - Jokićev Denver još čeka rivala, a oni bi najveći preokret u istorijiGetty © Megan Briggs / Stringer

Košarkaši Denvera već su se plasirali u veliko finale NBA lige nakon "čišćenja" Los Anđeles Lejkersa, a dan kasnije još uvek nisu dobili svog rivala u borbi za šampionski prsten.

To je zato što je Boston uspeo da stigne do "brejka" u Majamiju i pobedom 116:99 upiše prvu pobedu u finalnoj seriji Istočne konferencije.

Seltiksi su tako smanjili na 1-3 u pobedama, nakon furioznog starta Majamija, pa su predvođeni Džejsonom Tejtumom uspeli da produže seriju i zadrže tračak nade u preokret kakav nikad nije viđen.

Čak 150 puta je jedan tim uspeo da povede 3-0 u istoriji NBA lige i nikada se nije desilo da taj tim na kraju ne stigne do četvrte pobede. To sada Seltiksi pokušavaju da urade, i to pošto su napravili veliki preokret u drugom poluvremenu meča protiv Hita.

Tejtum je sa 33 poena i 11 skokova predvodio Seltikse do pobede koja život znači, a Džejlen Braun i Derik Vajt su dodali po 17, odnosno 16 poena.

U timu Majamija, Džimi Batler je ubacio 29 poena, Gejb Vinsent 17, a Kejleb Martin 16 poena, ali Hit je u drugom poluvremenu uspeo da ubaci tek 43 poena što se ispostavilo presudnim u pobedi Seltiksa.

Peti meč je na programu u petak u 02.30 po srednjeevropskom vremenu.

image