Sport

Medžik: Jokić menja košarku kao Džordan, Brajant, Lebron i Bird

Legendarni Amerikanac je na jednostavan način pokazao kakva je veličina postao Nikola Jokić u okvirima svetske košarke
Medžik: Jokić menja košarku kao Džordan, Brajant, Lebron i BirdGetty © Tim Nwachukwu / Staff

Košarkaši Denvera plasirali su se u utorak ujutro u prvo finale NBA lige u istoriji franšize, pošto su savladali Los Anđeles Lejkerse 4-0 u pobedama u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

Od tada, mediji u Sjedinjnim Državama sve više i glasnije govore o majstorijama i kvalitetima Nikole Jokića, a sada je hvalospeve na račun Srbina imao i legendarni Irvin "Medžik" Džonson.

Slavni Amerikanac i član originalnog "Drim tima" oglasio se na svom Tviter profilu dan nakon pobede Denvera u kojoj je ponovo glavnu reč imao Jokić, dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača u finalu Zapadne konferencije.

"Džoker menja košarkašku igru pred našim očima baš kao Majkl Džordan, Leri Bird, Lebron Džejms, Stef Kari, Kobi Brajant, Karim Abdul-Džabar i Šekil O'Nil", napisao je "Medžik" i tako na jasan način pokazao koliko veliko poštovanje ima prema dvostrukom MVP-u NBA lige.

Jokićev Denver će u velikom NBA finalu igrati protiv pobednika između Majamija i Bostona, a tim sa Floride trenutno vodi 3-1 u seriji koja se igra na četiri pobede.

image