Rusija

Zaharova o Boreljovom lapsusu: Kako su se odnosili prema Beogradu, tako tretiraju sve ostalo

Prema njenim rečima, Boreljove reči ukazuju na to da je on prestao da bude dobar čovek
Zaharova o Boreljovom lapsusu: Kako su se odnosili prema Beogradu, tako tretiraju sve ostalo© MFA Russia/via Globallookpress.com

Izjava šefa diplomatije EU Žozepa Borelja o napadu ukrajinske diverzantske grupe na Belgorodsku oblast je frojdovski lapsus, kazala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Borelju se sve pomešalo – i Belgorodska oblast i Beograd. Verovatno je to frojdovski lapsus, jer kako su odnosili prema Beogradu, tako se odnose i prema svemu što izlazi iz njihovog vazalnog sistema", izjavila je Zaharova za radio "Sputnjik".

Prema njenim rečima, Boreljove reči ukazuju na to da je on prestao da bude dobar čovek.

"Ovo nije pitanje njegove političke pozicije. U pitanju je činjenica da su oni toliko lagali da sami sebi protivreče, jer ta laž postaje očigledna, oni su apsolutno za podmseh sa potpuno lažnim izjavama, koje već prelaze granice zdravog razuma", dodala je Zaharova.

Prethodno je Borelj, na konferenciji za novinare posle sastanka ministara odbrane EU, posvećenom isporukama oružja Ukrajini, odgovarajući na pitanje o događajima u Belgorodskoj oblasti Rusije, permutovao Belgorod u Rusiji i Beograd, prestonicu Srbije.

"Stvarno ne znam šta se dešava u Beogradu", rekao je Borelj.

Novinar je zatim ponovio: "Belgorod, Belgorod u Rusiji".

image