Rusija

Zaharova: Zapadno oružje u Ukrajini je naš legitimni cilj

Napad ukrajinskih diverzanta na Belgorodsku oblast, smišljen tako da ostavi lažan utisak kod NATO-a o visokoj borbenoj efikasnosti Oružanih snaga Ukrajine, potpuno je propao, rekla je portparolka ruskog MSP
Zaharova: Zapadno oružje u Ukrajini je naš legitimni ciljwww.globallookpress.com © news.ru via globallookpress.com

Simbolično je da će, posle Marijupolja, 20. maj biti dan oslobođenja od ukrajinskih neonacista još jednog velikog grada Donjecke Narodne Republike – Bahmuta (Artjomovska) i ovaj proces će se nastaviti sve dok se ruski Donbas potpuno ne oslobodi od banderofašista, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Ma kako režim ukrajinskog predsednik Vladimira Zelenskog besneo, ma kakvim se gnusnim provokacijama služio i odlučio da ponovo podvrgne teroru pogranična naselja naše zemlje, od toga neće biti ništa. Niko neće moći da zaseni ogromnu pobedu u Artjomovsku", kazala je Zaharova.

Ona je navela da je skorašnji napad ukrajinskih diverzanta na Belgorodsku oblast, smišljen tako da ostavi lažan utisak kod NATO-a o visokoj borbenoj efikasnosti Oružanih snaga Ukrajine, potpuno propao.

Zaharova je dodala da će Rusija u budućnosti sve takve terorističke napade oštro suzbijati.

Celokupno zapadno oružje isporučeno Ukrajini legitimni vojni cilj ruske vojske

Zaharova je naglasila da je celokupno zapadno oružje isporučeno Ukrajini legitimni vojni cilj ruske vojske i da će sigurno biti uništeno.

Kao primer navela je nedavni udar Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na PVO sistem "patriot" u Kijevu.

"Zapadni svet je Ukrajinu dugo smatrao poligonom za testiranje različitih vrsta naoružanja, a sukob je odličan razlog za modernizaciju sopstvenih oružanih snaga. Španija je trenutno domaćin 'Fajndef', najveće izložbe oružja poslednjih godina, sa oko 500 eksponata iz 25 zemalja. Okupilo se oko 100 delegacija iz celog sveta i više od 25.000 vojnih specijalista", kazala je Zaharova.

Prema njenim rečima, na pomenutoj izložbi naoružanja izloženi su i uzorci naoružanja koje se danas koristi na "ukrajinskoj pozornici" vojnih operacija.

Zahvaljujući politici Zapada, nastavila je, u Ukrajini su stvoreni idealni terenski uslovi za testiranje novih vrsta naoružanja, strategija i taktika za vođenje hibridnih ratova.

"Danas vojni biznis zapadnih zemalja doživljava neviđeni procvat. Istovremeno, postaje sve očiglednije da je za njih glavno da se ovaj vojni sukob nikada ne završi. SAD i njihovi sateliti su spremni da nastave da upumpavaju oružje u Ukrajinu i da se bore do poslednjeg Ukrajinca", istakla je.

Kako je Zaharova navela, na Zapadu vole da tvrde da Ukrajina ide velikim koracima ka demokratiji i poštovanju ljudskih prava, međutim, demokratske slobode u ovoj zemlji do sada su u potpunosti uticale samo na održavanje gej parada, ne spominjući politička prava građana u Kijevu.

image