Rusija

Peskov: Nije tajna da je Zapad sve umešaniji u sukob, izvodimo zaključke

Kremlj ima negativan stav prema izjavama Ukrajine o mogućem ponavljanju sabotaže u pograničnim regionima Rusije, naglasio je portparol Kremlja
Peskov: Nije tajna da je Zapad sve umešaniji u sukob, izvodimo zaključke© Tanjug/ Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Rusija primećuje da je Zapad sve uključeniji u sukob u Ukrajini i, shodno tome će donositi odluke, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"Za nas nije tajna da sve više vojne opreme dolazi u ruke Oružanih snaga Ukrajine. Nije tajna da se ta oprema koristi protiv naše vojske. A nije ni tajna da svakim danom raste direktna i neposredna umešanost zapadnih zemalja u sukob", rekao je Peskov.

Shodno tome, Rusija donosi odgovarajuće zaključke, upozorio je on, komentarišući ukrajinske diverzante koji su ušli u Belgorodsku oblast.

Peskov je, govoreći o upadu terorista na teritoriju Rusije, rekao da se u okviru Specijalne vojne operacije (SVO) obavlja složen i težak posao.

"Vrlo težak, naporan rad se obavlja u okviru SVO. Stalno se postavljaju nova pitanja i novi odgovori", rekao je Peskov.

Kremlj ima negativan stav prema izjavama Ukrajine o mogućem ponavljanju sabotaže u pograničnim regionima Rusije, dodao je on komentarišući izjave sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Alekseja Danilova, koji je jasno stavio do znanja da Belgorodska, Brjanska, Kurska i Voronješka oblast Rusije nisu bezbedne i da bi tamo mogle da se ponovo sabotaže.

Ukrajinska diverzantska grupa je u ponedeljak ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti. Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivični postupak po šest članova, jedan od njih je i teroristički napad.

U napadu ukrajinskih diverzanata na Belgorodsku oblast je povređeno nekoliko civila.

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su ukrajinske nacističke formacije, koje su izvršile invaziju na Belgorodsku oblast poražene, a ubijeno je više od 70 terorista.

image