"RIA Novosti": Načelnik Generalštaba Ukrajine teško ranjen

Povrede glave i prostrelne rane zadobio za vreme napada ruske vojske u Hersonu
"RIA Novosti": Načelnik Generalštaba Ukrajine teško ranjenwww.globallookpress.com © Ukraine Presidency/Ukrainian Pre

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni zadobio je povrede glave, a ima i prostrelne rane po telu, objavile su "RIA Novosti", pozivajući se na anoniman izvor iz bezbednosnih struktura.

Prema pisanju ovog medija, Zalužni je zadobio povrede za vreme raketnog udara Oružanih snaga Rusije po komandnom centru ukrajinske vojske kod grada Hersona u maju ove godine.

"RIA Novosti" dalje dodaju da su lekari izvršili otvorenu hirušku intervenciju na glavi. Kako navode izvori, Zalužni će preživeti, ali neće biti u stanju da se bavi svojim poslom kao ranije. 

Vest o tome da Zalužni nije dobro prvi put se pojavila u maju, nakon što je bilo saopšteno da glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine neće učestvovati na sednici vojnog komiteta NATO-a. To je bio prvi put da su se pojavile glasine da je on možda ili ubijen ili ranjen. Ukrajinska strana demantovala je ove navode, rekavši da Zalužni normalno nastavlja sa svojim aktivnostima, te se tako juče pojavila vest da je tokom proteklog dana razgovarao sa komandantom združenih oružanih snaga NATO-a u Evropi.

Hakerska grupa "Džoker DNR" poslednjih dana je saopštila da je Zalužni imao nekoliko operacija nakon što je zadobio povrede početkom maja. Iz LNR-a su javili da bi to moglo poprilično uticati na ukrajinsku vojsku, ukoliko se ispostavi da su ovakvi medijski natpisi istiniti.