Srbija i Balkan

Velika policijska akcija u Evropi, više uhapšenih u Hrvatskoj i BiH

Racije su sprovedene u saradnji sa Evropolom i agencijama za sprovođenje zakona iz Hrvatske, Slovenije, Nemačke, Holandije, Belgije i drugih država EU
Velika policijska akcija u Evropi, više uhapšenih u Hrvatskoj i BiHwww.globallookpress.com © Christoph Soeder

U više evropskih država, među kojima je i Hrvatska, u toku je policijska akcija razbijanja kriminalnih grupa koje su krijumčarile drogu na području Zapadne Evrope, potvrdilo je danas Tužilaštvo BiH u Sarajevu.

Hrvatska policija i Uskok još se nisu oglasili o akciji, koja se, prema neslužbenim informacijama sprovodi u Zagrebu i više županija, preneo je portal "Indeks".

"Jutarnji list" navodi da je više osoba uhapšeno širom Hrvatske zbog krijumčarenja preko 100 kilograma kokaina i heroina i više od 100 kilograma hašiša, kao i krijumčarenja vojnog vatrenog oružja i eksploziva.

Neki od osumnjičenih u sklopu ove akcije u susednim državama se terete za likvidacije zaštićenih svedoka i visoko rangiranih policijskih zvaničnika.

Tužilaštvo BiH je izvestilo da su racije sprovedene u saradnji sa Europolom i agencijama za sprovođenje zakona iz Hrvatske, Slovenije, Nemačke, Holandije, Belgije i drugih država EU.

Iz Tužilaštva BiH su istakli da u interesu istrage ne mogu da objave dodatne informacije, međutim portal sarajevskog "Dnevnog avaza" tvrdi da su na meti pripadnici kriminalnog klana na čijem čelu se nalazi Dino Muzaferović iz Velike Kladuše.

Smatra se da je on organizator kriminalne grupe koja je u pograničnom području između BiH i Hrvatske proizvodila veće količine marihuane.

image