Rusija

Peskov o ukrajinskoj listi za odstrel: Teroristički režim o terorističkim namerama

Portparol Kremlja prokomentarisao pokušaj diverzije i napada na nuklearna postrojenja Ruske Federacije na Dan pobede
Peskov o ukrajinskoj listi za odstrel: Teroristički režim o terorističkim nameramawww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Pokušaj napada na nuklearna postrojenja Ruske Federacije neposredno pred Dan pobede samo je nastavak neprijateljskih akcija Kijeva, ocenio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući saopštenje FSB-a od ovog jutra, prema kojem je ukrajinska služba organizovala diverziju na nuklearne objekte u dve oblasti Ruske Federacije.

Rusija nastavlja borbu sa ukrajinskim teroristima, rekao je Peskov danas.

U tom kontekstu, on se osvrnuo i na napade dronovima na Kremlj, o kojima poslednjih dana pišu i zapadni mediji, rekavši da iza ovog napada takođe stoji ukrajinski režim. 

"Njujork tajms" je juče, podsetimo, objavio članak u kojem navodi da je vrlo verovatno da iza napada na Kremlj stoji ukrajinska vojna ili obaveštajna jedinica.

Peskov je danas istakao da "na kraju i nema velike razlike koje odelenje kijevskog režima stoji iza napada", jer je za napad svakako odgovoran kijevski režim: "Mi to znamo i od toga polazimo tokom našeg rada".

Kijevski režim je teroristički, potvrdio je Peskov, komentarišući izjavu zamenika načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Vadima Skibickog koji je rekao da se predsednik Rusije Vladimir Putin nalazi se na listi za odstrel Ukrajine.

"Teroristički režim govori o svojim terorističkim namerama. Specijalna vojna operacija je više nego opravdana, preko potrebna i mora da bude završena postizanjem svih ciljeva", objasnio je Peskov.

Ruske službe bezbednosti znaju svoj posao i tačno znaju šta rade, naglasio je Peskov, odgovarajući na pitanje da li je obezbeđenje Putina nešto promenilo s obzirom na pomenute izjave.

On je prokomentarisao i saradnju sa Belorusijom i rekao da je Savezna država najnapredniji vid integracije, koji je razvijeniji čak i od Evroazijskog ekonomskog saveza.

image