Srbija i Balkan

Srbi sa KiM, štit za celu zemlju: Vučić primio građane koji su zbog skupa prepešačili 300 km

Srbi sa KiM odeveni su u majice na kojima piše "Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije"
Srbi sa KiM, štit za celu zemlju: Vučić primio građane koji su zbog skupa prepešačili 300 km© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Srbi iz svih delova Kosova i Metohije prešli su 300 kilometara do Beograda da bi pokazali kolika je njihova ljubav prema Srbiji, da sačuvaju svoju otadžbinu i svoja ognjišta, poručio je predsednik Aleksandar Vučić koji ih je primio u svom kabinetu na Andrićevom vencu uoči sutrašnjeg narodnog skupa "Srbija nade".

On je naglasio da će se truditi da im pomogne, ali da vremena za našu zemlju nisu laka.

"Sve to možemo da izdržimo, da se borimo i da čuvamo nešto za šta su mislili da su nam davno oteli. Da čuvamo samo to zahvaljujući vašoj hrabrosti i spremnosti, uvek i u mnogo težim trenucima, da sebe žrtvujete i postavite kao štit za celu našu zemlju i celokupan naš narod i ja sam zato i vama i vašim porodicama zauvek beskrajno zahvalan", istakao je Vučić.

Dodao je da su tu Srbi iz svih delova KiM, iz Leposavića, Severne Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja, te da su odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu.

"Ja ću gledati, onoliko malo koliko mogu, ali uz mnogo ozbiljnosti i odgovornosti da vam pomognem, nikada da odmognem, a ono što znate i kada je teško, da ću uvek biti uz vas. Zato hvala vam. Dobrodošli u Predsedništvo, ovo je vaša zgrada, vašeg srpskog Predsedništva", poručio je Vučić.

Srbi sa KiM odeveni su u majice na kojima piše "Za Srbiju, za Vučića, Srbi sa Kosova i Metohije".

Oni su na put krenuli 17. maja peške ka Beogradu da bi prisustvovali skupu "Srbija nade" zbog koga su prešli 300 kilometara.

Dejan Marjanović iz Leposavića rekao je da ih ni kiša, ni loše vreme neće sprečiti da ispune svoj cilj.

"Ovo je samo mali gest, nas 12 je iz Leposavića i 11 iz Mitrovice. Put je dug, poželeo bih dečacima dobro zdravlje i nadam se da ćemo stići za devet dana, na miting podrške predsedniku Vučiću", rekao je na početku putovanja Marjanović.

Tokom pešačenja na putu do Beograda, svečani doček uz pogaču i pešacima sa KiM, upriličili su predstavnici lokalnih samouprava i opština kroz koje su prolazili, a u Smederevu ih je juče zajedno sa gradonačelnikom Jovanom Bečom dočekao i direktor kancelarije za KiM Petar Petković.

Sin predsednika Srbije, Danilo Vučić i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić posetili su ih tokom njihove pauze u Ćupriji i tom prilikom im i lično zahvalili na podršci državi Srbiji, patriotizmu i ''što svojim primerom pokazuju kako se voli i poštuje Srbija''.

image