Srbija i Balkan

Cvijanović: Dešavanja na Kosmetu sramota Amerike i EU

To što rade razularene privremene institucije u Prištini predstavlja bezbednosnu pretnju za region, izjavila predsedavajuća Predsedništva BiH
Cvijanović: Dešavanja na Kosmetu sramota Amerike i EU© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Sve ono što gledamo posljednjih godina na prostoru samoproglašenog "Kosova" sramota je i ljaga na obrazu SAD i EU, izjavila je srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

Komentarišući najnovija dešavanja na severu Kosova i Metohije, Cvijanovićeva je ocenila da to što rade razularene privremene institucije u Prištini predstavlja bezbednosnu pretnju za celu regiju.

"Dajem punu podršku rukovodstvu Srbije u svim njihovim naporima da zaštite Srbe na Kosovu i Metohiji, kao i interese države Srbije. Ovo je još jedan pokazatelj sa kakvim se izazovima suočava Srbija i koliko je važno očuvati političku stabilnost kako bi država bila u stanju da u svakom trenutku adekvatno odgovori na sve provokacije i pritiske", istakla je Cvijanović.

Podsećamo da su pripadnici prištinske specijalne policije došli do opštinskih zgrada na severu Kosova i sukobili se sa okupljenim Srbima. Specijalci koji su na okupljene bacili suzavac i šok-bombe nasilno su ušli u opštine Zvečan i Zubin Potok, a u Leposaviću su postavljene barikade.

image