Sport

Đokovića i Beloruskinju Sabalenku najviše mrze na društvenim mrežama

Srpski teniser Novak Đoković, kao i Beloruskinja Arina Sabalenka, najomraženije su osobe u svetu tenisa, prema istraživanju koje je sproveo portal VSN ("World sports network")
Đokovića i Beloruskinju Sabalenku najviše mrze na društvenim mrežamaGetty © Sarah Reed

Nešto što se duže vreme moglo nagađati, sada je dobilo i svojevrsnu potvrdu.

Novak Đoković i Arina Sabalenka nalaze se na najvećem udaru kritika i govora mržnje na društvenim mrežama.

Istraživanje koje je sproveo portal VSN ("World sports network"), navodi da Srbin i Beloruskinja, u svakoj njihovoj objavi na društvenoj mreži, dožive neku vrstu negativnog tretmana.

Dodaje se da je istraživanje otrkilo da teniserke dobijaju 0,2 odsto više negativnih komentara od tenisera.

Procenat negativnih komentara na svojim objavama društvenim mrežama, kod Đokovića i Sabalenke iznosi oko 15 odsto na Tviteru, a 11 odsto na Fejsbuku.

To znači da je svaki peti komentar na njihovim objavama, negativan i komentar mržnje.

Nakon Đokovića, najomraženiji u ATP svetu je Grk Stefanos Cicipas, potom slede Španac Karlos Alkaraz, Rus Danil Medvedev, Norvežanin Kasper Rud i Britanac Kameron Nori.  

Pored Sabalenke, među pet najomraženijih teniserki nalaze se Kazahstanka Elena Ribakina, potom Francuskinja Karolin Garsija, Poljakinja Iga Švjontek i Koko Gof i Džesika Pegula iz SAD.

Kako bi sprečili ili uticali na negativne komentare, organizatori Rolan Garosa odlučili su da upotrebe tehnologiju veštačke inteligencije, koja bi prepoznala i filtrirala negativne, rasističke i komentare mržnje.

image