Svet

Transrodni pedofil mesecima boravio u skloništu za žene i decu

Američki i britanski mediji upozorili na veliki propust škotskog suda: Predator koji je pokušao da siluje 10-godišnju devojčicu ostao na slobodi
Transrodni pedofil mesecima boravio u skloništu za žene i decuwww.globallookpress.com © Damian Klamka/ZUMAPRESS.com

Transrodni pedofil koji je u septemrbu pokušao da siluje 10-godišnju devojčicu u javnom kupatilu, mesecima je živeo u skloništu za žene i decu žrtve porodičnog nasilja, piše "San".

Transrodna osoba Kejti Dolatovski, predator koji je biološki muškarac, osuđena je 2019. godine nakon što je zgrabila devojčicu za lice i naterala je da uđe u kabinu u javnom toaletu u supermarketu u Škotskoj pod pretnjom da će je izbosti nožem i da će ubiti njenu majku.

Škotski sud je, piše ovim povodom američki "Brajtbart", često "iznenađujuće blag prema pedofilima", te Dolatovski nije bio poslat u zatvor.

Predator na slobodi je nakon toga uspeo da se infiltrira u sklonište za ugrožene žene i njihovu decu u Lidsu u Engleskoj.

Dolatovski se predstavlja kao žena i u skloništu je živeo duže od dva meseca. Koristio je pseudonim, a priveden je čim je njegov pravi identitet razotkriven.  

"Užasnuti smo činjenicom da je takav zločinac mogao da boravi u skloništu za žene koristeći lažni identitet", rekao je izvršni direktor skloništa Nik Pisgud za "San".

Nije poznato koji državni organ je Dolatovskom izdao lažna dokumenta.

"Došla sam ovde sa svojom decom nadajući se da ih odvodim na bezbedno mesto, a sada sam saznala da je nekoliko vrata od nas mesecima živeo pedofil. To je jednostavno užasno. Viđala sam ga kako se mota oko parkiranih kolica. Visok je i mršav sa dugom smeđom kosom i uvek je nosi plavu hiruršku masku", rekla je za britanski list neimenovana korisnica skloništa koja je odlučila da o predatoru govori u muškom rodu.

Slučaj napada ovog pedofila na devojčicu u septembru 2022. godine je izazvao brojne polemike u javnosti, budući da je autorka Harija Potera Džej Kej Rouling taj događaj istakla kao primer opasnosti koje mogu da uslede ukoliko se ljudima koji se izjašnjavaju kao transrodne žene dozvoli bezuslovan pristup ženskom toaletu i svlačionicama.

image