Rusija

Šojgu na frontu: Komandant Surovikin podneo raport

Ruski ministar odbrane je posetio komandno mesto ruske grupe u zoni specijalnih operacija
Šojgu na frontu: Komandant Surovikin podneo raportGettyimages.ru © Handout / Handout

"Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije Sergej Šojgu, izvršio je inspekciju komandnog mesta Zajedničke grupe ruskih trupa koja obavlja zadatke specijalne vojne operacije u Ukrajini", saopštilo je ministarstvo.

General armije Sergej Šojgu saslušao je izveštaj Sergeja Surovikina o trenutnoj operativnoj situaciji, prirodi neprijateljskih dejstava, izvršavanju borbenih zadataka ruskih trupa u različitim operativnim oblastima, kako prenose "RIA Novosti".

"Na komandnom mestu general armije Sergej Šojgu saslušao je izveštaj komandanta Združene grupe ruskih snaga generala armije Sergeja Surovikina o trenutnoj operativnoj situaciji, prirodi neprijateljskih dejstava, izvršenju borbenih zadataka ruskih trupa u različitim operativnim oblastima, a takođe i o obezbeđivanju svih vrsta naknada za one koji su stigli u sastav grupe vojnih lica pozvanih na služenje vojnog roka u okviru delimične mobilizacije", navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora.

Šojgu je uručio državne nagrade vojnicima koji učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

General armije Sergej Šojgu, u skladu sa ukazom predsednika Rusije, nagradio je ruske vojnike Zlatnom zvezdom Heroja Ruske Federacije, Ordenom za hrabrost i drugim državnim nagradama za iskazanu hrabrost i junaštvo.

image