Srbija i Balkan

Vulin: Predsednik Srbije ne popušta pred pritiscima

Novi šef BIA Aleksandar Vulin kaže da stranci u Srbiji ne odlučuju
Vulin: Predsednik Srbije ne popušta pred pritiscimawww.globallookpress.com © Eduardo Parra/Keystone Press Agency

Novi direktor BIA Aleksandar Vulin izrazio je podršku politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

”Moj izbor za direktora Bezbednosno-informativne agencije je dokaz da Aleksandar Vučić ne popušta pod pritiscima i da stranci u ovoj zemlji ne odlučuju. Možda je nekom izgledalo da je popustio pred silom i pretnjama, ali Aleksandar Vučić je čovek koji sluša i voli samo Srbiju”, istakao je novi direktor BIA.

Vulin je dodao da je predsednik Srbije tokom mesec dana ”puštao moćne ambasadore i njihove šefove da misle da oni mogu da odlučuju”.

”Nadam se da su izvukli pouke. Aleksandar Vučić je slobodni vođa slobodnog naroda i dok on vodi Srbiju i kao predsednik Srbije i kao predsednik svih Srba, stranci odlučivati neće. Ovo je moja poslednja javna izjava, ali zbog predsednika Vučića i zbog Srbije morao sam ovo da kažem, nas vodi slobodan čovek", zaključio je Vulin.

Lider "Pokreta socijalista" imenovan je danas za direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA).

Vulin je u prethodne dve godine obavljao funkciju ministra unutrašnjih poslova, a na ovoj poziciji će zameniti Bratislava Gašića, koji je postao novi ministar policije.

Novi direktor BIA je ranije više puta ponovio da Beograd neće uvoditi sankcije Moskvi jer je prijateljstvo sa Rusijom od najveće važnosti za Srbiju. 

image