Rusija

Pronađena tela poginule tročlane posade u avionskoj nesreći u Podmoskovlju

Potraga bi mogla da potraje još dva dana, rekao je predstavnik hitne pomoći

Tela tri člana posade SSJ-100 koji se u petak srušio u Podmoskovlju, pronađena su nakon potrage, saopštili su danas nadležni ruski zvaničnici.

"Tela članova posade pronađena su na mestu pada aviona u Podmoskovlju. Za njihovu identifikaciju biće potrebno molekularno genetsko ispitivanje", rekao je sagovornik agencije TASS.

Organi reda su takođe pojasnili da će istražne radnje na mestu pada aviona biti završene danas nakon čega će početi uklanjanje ostataka. 

Predstavnik hitne pomoći ranije je za RIA Novosti rekao da je logično pretpostaviti da su prilikom eksplozije aviona tela dva pilota i inženjera leta mogla da budu raskomadana na sitne komadiće, te da je praksa pokazala da potraga s učešćem spasioca na mestima ovakvih katastrofa uglavnom traje tri dana.

Naime, juče se avion "suhoj superdžet" srušio u Podmoskovlju tokom probnog leta nakon planskog remonta, saopštile su operativne službe. Prema podacima službe, u avionu se nalazila tročlana posada. 

U avionu nije bilo putnika, a u kokpitu su se nalazila dva pilota i inženjer leta.

Očevici su potvrdili da se avion srušio u blizini moskovske oblasti Kolomna u blizini sela Apraksino, prenela je ranije agencija Interfaks.

image