Ukrajinci napadaju civilne ciljeve: Kod Belgoroda ranjeno četvoro ljudi, među njima i beba

Beba od dva meseca povređena je tokom ukrajinskog napada na Belgorodsku oblast, prevezena je u regionalnu dečiju bolnicu, a svima ostalima je pružena medicinska pomoć. U Kurskoj oblasti nema povređenih, vatrogasci su na licu mesta, javio je vršilac dužnosti guvernera regiona Aleksej Smirnov

Ukrajinska vojska, usled neuspeha na frontu, napada civilne ciljeve, a danas se na meti našla Belgorodska i Kurska oblast. Četvoro civila, među kojima je i beba od dva meseca, ranjeno je u selu Oktjabarski jugozapadno od Belgoroda, javio je gubernator Vjačeslav Gladkov.

Dve žene i muškarac prevezeni su kolima Hitne pomoći u gradsku bolnicu u Belgorodu, povređeni su u eksploziji, naveo je Gladkov.

Beba je prebačena u dečju regionalnu dečiju bolnicu sa povredama od eksplozija i zatvorenom traumatskom povredom mozga, naveo je Gladkov i dodao da je svim žrtvama pružena medicinska pomoć.

Zapalio se televizijski toranj

Što se tiče Kurske oblasti, u gradu Sudža se zapalio televizijski toranj, nakon što je ukrajinska vojska napala oblast dronom.

Prema preliminarnim informacijama, nema žrtava, preneo je vršilac dužnosti guvernera regiona Aleksej Smirnov na Telegramu.

Vatrogasna služba je na licu mesta, dodao je Smirnov.

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć dronova, međutim, ruski sistemi PVO sprečavaju napade. Napadu su najčešće izložene pogranične oblasti – Belgorodska, Kurska, Brjanska i Krim.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je poručio da zarad bezbednog života građana Rusije mora da se stvori tzv. sanitarna odnosno bezbednosna zona, odnosno teritorija sa koje neprijateljska vojska ne bi mogla da nanosi udare na teritoriju Rusije.