Rusija

MO Rusije: Oslobođeno još jedno mesto u DNR

Preuzimanje kontrole nad selom Urožajnoje omogućava ruskim trupama da izravnaju liniju fronta i prošire mostobran na granici DNR i Zaporoške oblasti, preneo je TASS
MO Rusije: Oslobođeno još jedno mesto u DNR© Tanjug/Ukraine's 24th Mechanised Brigade via AP

Ruska vojska oslobodila je naselje Urožajno u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, preuzimanje kontrole nad selom Urožajnoje omogućava ruskim trupama da izravnaju liniju fronta i prošire mostobran na granici DNR i Zaporoške oblasti, preneo je TASS, pozivajući se na bezbednosne snage te oblasti.

"Ruske snage uništile su železnički ešelon sa ljudstvom i tehnikom na stanici za istovar. Grupa 'Zapad' je tokom proteklog dana uništila osam ukrajinskih brigada. Poginulo je i ranjeno do 52 ukrajinskih vojnika, a uništeno je skladište municije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je grupa "Centar" odbila šest kontranapada jurišnih jedinica ukrajinske vojske, dok gubici ukrajinskih snaga iznose do 300 vojnika.

Grupa snaga "Dnjepar" uništila je radar vazdušnih obaveštajnih snaga ukrajinske vojske RADA RPS-42 i četiri skladišta municije, dok je grupa "Sever" uništila osam ukrajinskih brigada.
Poginulo je i ranjeno do 150 ukrajinskih vojnika.

Ruski PVO sistemi uništili su tokom proteklog dana 33 ukrajinska drona i 10 raketa HIMARS. Gubici ukrajinske vojske u zoni odgovornosti grupe 'Jug' iznose 450 vojnika, dva oklopna transportera i šest skladišta municije.

image