Rusija

Besne požari u Rusiji: U Novorosiji gore tri rekreativna centra, ima povređenih (VIDEO)

Vatra je zahvatila 11 objekata u Krasnodarskom kraju, a evakuisano je 176 ljudi
Besne požari u Rusiji: U Novorosiji gore tri rekreativna centra, ima povređenih (VIDEO)www.globallookpress.com © © Petrov Sergey

Vatra je zahvatila 11 objekata na teritoriji kompleksa "Romantik" u Krasnodarskom kraju, gde se proširio šumski požar, evakuisano je 176 ljudi, a jedna osoba je povređena, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije na Telegramu.

Naime, Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije prijavilo je danas požar u šumi i travi na području farme Durso na površini od tri hektara. Vatra se proširila na teritoriju rekreativnog centra "Plavi talas", a nešto kasnije požar je potpuno ugašen.

Istovremeno, šuma je nastavila da gori na 10 hektara, a kasnije se požar proširio na površinu od 62 hektara.

Na mesto požara upućeni su helikopteri Ka-32 i Mi-8.

Gradonačelnik Novorusije Andrej Kravčenko je napomenuo da je požar počeo u zoni rekreativnog centra "Romantik" i da se proširio ka rekreativnom centru "Fregat". U tom regioni je uvedeno vanredno stanje.

U Krasnodarskom kraju, zbog jakog vetra i brzog širenja požara, vatra se proširila na teritoriju tri rekreativna centra "Romantik", "Monar" i "Građevinarstvo". Prethodno su evakuisani turisti, ukupno 176 ljudi, među kojima 48 dece.

"Na tom području požar je zahvatio 11 zgrada", navodi se u saopštenju.

image