Peskov: Obezbeđenje Putina je pojačano

Bezbednost predsednika Rusije je na potrebnom nivou, poručio je portparol Vladimira Putina

Obezbeđenje predsednika Rusije Vladimira Putina je pojačano, potvrdio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. 

"Bezbednost je, kao što razumete, iz razumljivih razloga ionako bila na višem nivou, bez obzira na dešavanja koja ste spomenuli", rekao je Peskov upitan da prokomentariše atentat na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i bezbednost predsednika Rusije.

"Možemo samo da potvrdimo da je bezbednost šefa države na potrebnom nivou i da se radi sve što treba da se radi, uzimajući u obzir i, naravno, ovakvu međunarodnu eskalaciju i tenzije u celini", poručio je Putinov portparol.

On je, takođe, isključio mogućnost da će predsednik Rusije ovih dana telefonom razgovarati sa Trampom.

Na temu mirovnog plana mađarskog premijera Viktora Orbana, za koji se danas saznalo da je predložen svim premijerima Evropske unije, Peskov je rekao da je jasno da ruska strana ne zna "o čemu se govori u unutrašnjoj prepisci u okviru EU, tako da je moguće da tamo postoje neke nijanse (predlozi za rešenje krize), za koje ne zna". 

"Ali još jednom ponavljam, pristup gospodina Orbana nam je, generalno, poznat. Tokom kontakata u Moskvi gospodin Orban je izložio osnovne kriterijume svog viđenja (kako treba da se reši ukrajinska kriza)", istakao je Peskov.