Rusija

Zaharova o Trampovoj i Vensovoj izjavi o nagodbi u Ukrajini: Budimo samo realni

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova ocenila je izjave kandidata Donalda Trampa o mogućnosti rešavanja konflikta u Ukrajini u roku od 24 sata, kao i reči potpredsedničkog kandidata Džej Di Vensa, da je Kina veći problem za SAD od događaja u Ukrajini
Zaharova o Trampovoj i Vensovoj izjavi o nagodbi u Ukrajini: Budimo samo realni© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Odvajanje izborne retorike od izjava ovlašćenih vladinih zvaničnika i realno sagledavanje mogućnosti su neophodni kada se razmatraju izgledi za rešenje sukoba u Ukrajini u slučaju pobede republikanaca na izborima u SAD, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je danas na brifingu ocenila izjave kandidata Donalda Trampa o mogućnosti rešavanja konflikta u Ukrajini u roku od 24 sata, kao i reči potpredsedničkog kandidata Džej Di Vensa, da je Kina veći problem za SAD od događaja u Ukrajini.

"Kao prvo, moramo da razdvojimo izbornu retoriku od izjava aktuelnih vladinih funkcionera, a drugo je, ako govorimo o tome da li je to moguće rešiti, da li će to funkcionisati ili ne. Moramo da budemo realni", kazala je Zaharova, komentarišući izglede za nagodbu u Ukrajini ako pobede predsednički kandidat Donald Tramp i kandidat za potpredsednika Džej Di Vens.

Ona je podsetila da je administracija Donalda Trampa, dok je bila na vlasti, davala ambiciozne izjave o nagodbi na Bliskom istoku, ali aktivnosti u toj oblasti nisu dale prave rezultate.

Kandidat republikanaca za predsednika Amerike Donald Tramp objavio je da je izabrao senatora iz Ohaja Džejmsa Dejvida Vensa za potpredsednika SAD ako pobedi na izborima u novembru.

"Odlučio sam da je osoba koja je najdostojnija da bude potpredsednik SAD senator Džej Di Vens iz velike države Ohajo", napisao je Tramp na društvenoj mreži "Istina".

Između ostalog, Tramp je dodao da je Vens bio marinac, da je diplomirao na univerzitetu Ohajo stejt, kao i da je diplomirao pravo na Jejlu.

image