Rusija

RT reportaža sa Avdejevskog pravca: Zapadna oprema kao trofej za ruske vojnike (VIDEO)

Vojnik sa pozivnim znakom "Gepard" navodi da su pre početka SVO, zapadni proizvođači oružja ocenili svoj vojni potencijal kao neuništiv, ali da se na bojnom polju stvarnost pokazala drugačijom

Kako je uništen prvi tenk "abrams" u zoni Specijalne vojne operacije, mit o superiornosti zapadne vojne opreme, naširoko reklamiran širom sveta, počeo je da bledi. Tokom svojih vojnih udara, ruska vojska otkriva mnogo ranjivosti i smišlja mnogo načina da porazi tu skupu zapadnu opremu.

Hrabrost i posvećenost ruskih vojnika inspiriše stanovništvo zemlje.

Vojnik sa pozivnim znakom "Gepard" navodi da su pre početka SVO, zapadni proizvođači oružja ocenili svoj vojni potencijal kao neuništiv, ali da se na bojnom polju stvarnost pokazala drugačijom.

"Vojno osoblje Oružanih snaga Rusije uzbuđeno pretvara tu opremu u ruševine. A danas su ruski borci dobijaju zaslužene nagrade. Ruska vojska ima neku vrstu takmičenja između jedinica, tačnije se međusobno takmiče u količini uništene teške opreme", naveo je ruski vojnik.

Operater baražnih bespilotnih letelica "lancet" kaže da je kompanija pokrovitelj ispunila svoju obavezu prema Ministarstvu odbrane, a da prisutni vojnici iz grupe ruskih trupa "Centar" ne kriju oduševljenje mogućnošću da dobiju podsticajne isplate za vernu službu.

image