Rusija

Lekari nisu mogli da ga spasu: Preminuo dečak ranjen u ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti

I pored svih mera koje su lekari preduzeli, šesnaestogodišnjak, ranjen u ukrajinskom napadu na dečije igralište u Šebekinu 11. jula, nije preživeo
Lekari nisu mogli da ga spasu: Preminuo dečak ranjen u ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblastiGetty © Emil Leegunov/Anadolu

Dečak koji je 11. jula bio ranjen u ukrajinskom napadu na dečije igralište u Šebekinu preminuo je danas u bolnici, objavio je gubernator Belgorodske oblasti Vlačeslav Gladkov.

"Ukrajinska vojska je 11. jula izvršila teroristički napad. Eksplozivna naprava bačena je na igralište gde se nalazilo pet dečaka. Lekari su se tokom cele nedelje borili za život 16-godišnjaka koji je tada teško ranjen. Bili su mu oštećeni veći krvni sudovi i zato je izgubio mnogo krvi – četiri litra", napisao je Galdkov na Telegramu

Srce mu je dva puta stalo od kako je primljen u bolnicu, lekari su ga dva puta vraćali u život, naveo je Galdkov.

Tokom lečenja su održavane redovne konsultacije sa specijalistima iz federalnih centara, ali zbog kritičnog stanja u kome se nalazio nije postojala mogućnost da ga prebace u Moskvu, objasnio je gubernator.

"Nažalost, i pored svih mera koje su lekari preduzeli, nisu uspeli da ga spasu. Njegovoj porodici i prijateljima izražavam najiskrenije saučešće", napisao je Gladkov.

Tog dana je u Šebekinu povređeno petoro dece, od kojih je najmlađe imalo osam godina, a sva su u teškom stanju prevezena u bolnicu. Jedan od njih je kasnije prebačen na lečenje u Moskvu.

Komentarišući ukrajinski napad na igralište u Šebekinu, zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da se radi o namernom terorističkom napadu na decu koji zaslužuje osudu međunarodne zajednice i samog Kijeva.

image