Rusija

Volodin stigao na Kubu (VIDEO)

Predsedavajući Državne dume sastaće se sa predsednikom Narodne skupštine narodne vlasti i Državnog saveta Republike Estebanom Lazom

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin doputovao je u radnu posetu Kubi, gde će se sastati s rukovodstvom te zemlje, javljaju RIA Novosti.

Kako je saopštila pres-služba Državne dume, Volodin bi trebalo da se sastane sa predsedavajućim Narodne skupštine narodne vlasti i Državnog saveta Republike Kube Estebanom Lazom.

U delegaciji su bili: prvi zamenik predsednika Državne dume Ivan Melnikov, zamenik predsednika Državne dume Aleksandar Babakov, Vladislav Davankov i Boris Černišov, predsednik komiteta za međunarodne poslove Leonid Slucki, predsednik komiteta za energetiku Pavel Zavaljni, predsednik Odbora za odbranu Andrej Kartapolov, predsednik Odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije Vasilij Piskarev i predsednik Odbora za informacionu politiku, informacione tehnologije i komunikacije Aleksandar Hištajn.

Volodin je na Kubu stigao iz Nikaragve, gde je, po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina, predstavljao Rusiju na svečanim događajima posvećenim 45. godišnjici Sandinističke narodne revolucije, razgovarao sa poslanicima Narodne skupštine (jednodomnog parlamenta) republike i sastao se i sa predsednikom Nikaragve Danijelom Ortegom, prenevši mu poruku ruskog lidera. 

Održan je i sastanak sa predsednikom Nikaragve Danijelom Ortegom Savedrom.

image