Rusija

Ruske snage oborile 80 ukrajinskih dronova, u Krasnodarskom kraju 14 povređenih civila

U zgradi u gradu Apšeronsk u Krasnodarskom kraju je došlo do eksplozije gasa, ima povređenih, jedan čovek je izvučen ispod ruševina, saopštilo je Ministarstva za vanredne situacije
Ruske snage oborile 80 ukrajinskih dronova, u Krasnodarskom kraju 14 povređenih civilaGetty © Pablo Miranzo/Anadolu

Ruske snage su u toku noći iznad teritorije Ruske Federacije oborile 80 ukrajinskih dronova i sprečile terorističke napade Kijeva, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Konkretnije, iznad Rostovske oblasti je uništeno 47 dronova, iznad Crnog i Azovskog mora 17, iznad Krasnodarskog kraja osam, a iznad Belgorodske, Voronješke i Smoljenske po jedan dron.

Takođe, oko sedam sati ujutru, dežurnim sredstvima PVO oboreno je pet ukrajinskih dronova iznad Astrahanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo.

Prema informacijama Ministarstva za vanredne situacije (MČS) u Krasnodarskom kraju su fragmenti oborenog drona oštetili infrastrukturu naftne rafinerije u gradu Tuapse, ali su stručnjaci lokalizovali i eliminisali otvoreni požar.

Takođe, u zgradi u gradu Apšeronsk u Krasnodarskom kraju je došlo do eksplozije gasa, ima povređenih, saopštilo je MČS i navelo da je jedan čovek izvučen ispod ruševina.

Operativne službe koje su na licu mesta su za TASS potvrdile da je ranjeno 14 ljudi, kao i da je jedna osoba spasena tako što je izvučena ispod ruševina.

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć dronova, međutim, ruski sistemi PVO sprečavaju napade. Napadu su najčešće izložene pogranične oblasti – Belgorodska, Kurska, Brjanska i Krim.

image