Rusija

Rusi u akciji: Oborena tri ATACMS-a i 163 bespilotne letelice, uništen tenk "leopard 2"

Ukrajinske snage su u protekla 24 časa izgubile više od 1.500 boraca
Rusi u akciji: Oborena tri ATACMS-a i 163 bespilotne letelice, uništen tenk "leopard 2"www.globallookpress.com © MOD Russia

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa aktivnostima u zoni Specijalne vojne operacije, a u protekla 24 časa sistemi PVO ruske vojske oborili su tri taktičke balističke rakete ATACMS, šest raketa lansiranih iz HIMARS-a i 163 bespilotne letelice, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U izveštaju se navodi i da su jedinice grupe trupa "Sever" eliminisale gotovo 270 vojnika, uništili četiri vozila, dve haubice, kao i dva neprijateljska topa.

Jedinice grupe trupa "Zapad" eliminisale su preko 520 vojnika, uništile nemački tenk "leopard 2", jedan oklopni transporter i devet vozila. Tokom protivbaterijske borbe pogođene su tri haubice, jedan top, a uništena su i tri skladišta sa municijom Oružanih snaga Ukrajine.

Jedinice grupe trupa "Jug" eliminisale su gotovo 620 vojnika, uništile dva oklopna transportera i pet vozila. Pored toga, tokom protivbaterijske borbe pogođene su četiri haubice i tri topa.

Jedinice grupe snaga "Centar" eliminisale su gotovo 35 vojnika, uništile pet vozila od kojih je jedno oklopno vozilo, jednu haubicu i tri topa.

Jedinice grupe trupa "Istok" eliminisale su više od 110 vojnika, uništile pet vozila i šest haubica.

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" eliminisale su više od 115 vojnika, uništile četiri vozila, dve haubice i jedan top.

Pogođena je radarska stanica za otkrivanje i praćenje vazdušnih ciljeva, kao i ljudstvo i oprema neprijatelja u 113 rejona Ukrajine.

image