Rusija

Oružane snage Ukrajine napale trajekt u luci "Kavkaz": Ima povređenih i poginulih

Kijevski režim ponovo je pokušao da izvede teroristički napad na teritoriju Krasnodarskog kraja. Jutros je izveden napad na trajekt u luci "Kavkaz", naveo je guverner tog kraja Venijamin Kondratjev
Oružane snage Ukrajine napale trajekt u luci "Kavkaz": Ima povređenih i poginulihGetty © Stringer/Anadolu Agency

Oružane snage Ukrajine napale su dronovima u jutarnjim satima trajekt u luci "Kavkaz" na Kubanu, ima povređenih i mrtvih, naveo je guverner Krasnodarskog kraja Venijamin Kondratjev.

"Kijevski režim ponovo je pokušao da izvede teroristički napad na teritoriju Krasnodarskog kraja. Jutros je izveden napad na trajekt u luci 'Kavkaz'. Napad je rezultirao požarom", napisao je Kondratjev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, požar je lokalnog karaktera i nema opasnosti od širenja vatre.

"Nažalost, među članovima posade i zaposlenima u luci ima povređenih i mrtvih. Porodici i prijateljima je pružena sva neophodna pomoć", dodao je.

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su dežurne posade na sistemima PVO Oružanih snaga Ruske Federacije tokom noći iznad ruske teritorije oborile 25 bespilotnih letelica.

Kako se navodi, vazduhoplovi su presretnuti i uništeni iznad Brjanske i Belgorodske oblasti, Krima i Crnog mora.

"Tokom protekle noći, kada je kijevski režim pokušao da izvede teroristički napad bespilotnim letelicama na objekte na teritoriji Ruske Federacije, dežurni sistemi PVO presreli su i uništili dve bespilotne letelica iznad Brjanske i dve iznad Belgorodske oblasti, kao i 21 bespilotnu letelicu iznad teritorije Republike Krim i voda Crnog mora", piše rusko Ministarstvo odbrane.

Kijev gotovo svakodnevno pokušava da bespilotnim letelicama napadne ciljeve u pograničnim i centralnim regionima Rusije.

Snage protivvazdušne odbrane redovno odbijaju neprijateljske napade.

image