Ruski ambasador u SAD: FBI pokušava da opravda svoje neuspehe napadima na Rusiju

Anatolij Antonov reagovao je na optužbe američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) o navodnim pokušajima Rusije da utiče na američke izbore

Optužbe američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) o navodnim pokušajima Rusije da utiče na izbore imaju za cilj da skrenu pažnju američke javnosti sa pogoršanja unutrašnjih protivrečnosti u američkoj politici, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

Naime, direktor FBI Kristofer Rej rekao je da ruska vlada navodno želi da "utiče i da se na različite načine meša" u demokratiju i izborni proces u Sjedinjenim Državama.

"Rejeva izjava je još jedan neuspešan primer politike prebacivanja problema sa bolne glave na zdravu. Razumljiva je želja predstavnika administracije da skrenu pažnju običnih građana sa njihovih grešaka i brojnih unutrašnjih protivrečnosti Amerike, koje su se u poslednje vreme primetno pogoršale", kazao je Antonov.

Ruski diplomata je istakao da Moskva kategorički odbacuje sve insinuacije protiv Rusije.

Antonov je naglasio da je Rusija uvek poštovala i poštovaće izbor američkog naroda.

"Tako je bilo i ranije, a tako će biti i tokom aktuelne predsedničke trke", poručio je ruski ambasador.

Američki predsednički izbori održaće se u novembru.

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta izjavio da se Ruska Federacija ne meša u američke izbore i da će raditi sa svakim liderom SAD kome američki narod veruje.