Rusija

Putin povodom Dana istražitelja: Neizbežna odmazda za one koji žele da podele društvo (VIDEO)

U uslovima Specijalne vojne operacije, istražni organi rešavaju posebne, dodatne, izuzetno važne zadatke, uključujući efikasno delovanje na oslobođenim teritorijama, rekao je ruski predsednik povodom Dana istražitelja

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je zaposlenima i veteranima istražnih organa profesionalni praznik, zahvalivši istražiteljima na integritetu i lojalnosti i poručivši da oni koji pokušaju da zastraše i podele rusko društvo, da odigraju na kartu verskih i nacionalnih osećanja čeka neizbežna odmazda.

"Službenici istražnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova, Istražnog komiteta i Federalne službe bezbednosti Rusije daju nezamenjiv, ogroman doprinos borbi protiv korupcije, terorizma i ekstremizma, zaštiti interesa društva i države, života i bezbednosti građana, njihovih prava i sloboda", rekao je ruski lider u video-poruci povodom Dana istražitelja.

Ruski lider je naglasio da oni koji pokušavaju da zastraše ljude, da podele rusko društvo, da se poigravaju sa verskim i nacionalnim osećanjima nikada neće uspeti u tome, kao i da njih čeka neminovna i pravedna odmazda.

Putin je pozvao na kompetentan i brz odgovor na nove rizike koji se pojavljuju u eri tehnološke revolucije, migracionih tokova, lokalnih sukoba i formiranja budućih tržišta, pojavljuju se i novi rizici, uključujući sajber pretnje, trgovinu drogom i prekogranični kriminal.

"Na te izazove treba da odgovorimo precizno i brzo, da unapređujemo metode istrage, uvodimo napredne pristupe i digitalna rešenja koja će nam omogućiti ne samo da otkrivamo, nego i sprečavamo te kriminalne radnje", naglasio je ruski predsednik.

Kako je dodao, ruski istražitelji efikasno rade u Donbasu i Novorusiji, prikupljajući nepobitne dokaze o zločinima neonacista, njihovih pomagača, terorista i ekstremista.

On je napomenuo da sada, u uslovima Specijalne vojne operacije, istražni organi rešavaju posebne, dodatne, izuzetno važne zadatke, uključujući efikasno delovanje na oslobođenim teritorijama.

Putin je na kraju istražiteljima poželeo uspeh u radu, istakavši da je siguran da će postizati dobre rezultate u svim ključnim pravcima.

image