Rusija

Patrušev čestitao Dan ratne mornarice: Ruska mornarica zauzima vodeću poziciju u svetu

Mornarica koju je stvorio Petar Veliki sve vreme svog postojanja ostaje simbol moći ruske države, poručio je pomoćnik predsednika Ruske Federacije Nikolaj Patrušev
Patrušev čestitao Dan ratne mornarice: Ruska mornarica zauzima vodeću poziciju u svetu© Виталий Тимкив/РИА Новости

Ruska mornarica zauzima vodeću poziciju u svetu, obezbeđuje odvraćanje potencijalnih protivnika i nesebično učestvuje u Specijalnoj vojnoj operaciji, naveo je pomoćnik predsednika Ruske Federacije Nikolaj Patrušev u svojoj čestitki povodom dana ruske Ratne mornarice.

Kako je istakao, ruska mornarica održava stratešku stabilnost i međunarodni zakon i red u Svetskom okeanu i svakodnevno prati mirne ekonomske aktivnosti Rusije u interesu društveno-ekonomskog razvoja zemlje.

"Prioritet državne politike u oblasti pomorskih aktivnosti ostaje održavanje borbenih sposobnosti flote za izvršavanje strateških i operativnih zadataka. Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin postavio je velike zadatke za dalji razvoj brodogradnje i jačanje potencijala pomorskog sektora", istakao je Patrušev.

Naglasio je da razvoj i proizvodnja naoružanja i vojne opreme dostiže novi nivo, da se unapređuje veština i borbena obuka pomorskih jedinica, kao i njenih specijalizovanih rodova vojske.

Patrušev je napomenuo da je Dan mornarice jedan od značajnih praznika Rusije, a da flota, koju je stvorio Petar Prvi, čuva tradicije mornara u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta države.

image