Rusija

Patrušev: Kijev i Zapad žele da pregovaraju jer im je potreban predah

Ruska Federacija radi na udarnim sistemima kako bi odgovorila na raspoređivanje američkih projektila u Nemačkoj, rekao je pomoćnik ruskog predsednika
Patrušev: Kijev i Zapad žele da pregovaraju jer im je potreban predah© Nikita Shvetsov/Anadolu Agency/Getty Images

Razgovor o mogućnosti pregovora sa Moskvom je taktički trik Kijeva i Zapada za pauzu, pošto je Rusija u prednosti na frontu, a u stvari kijevski režim zapravo ne čini ništa kako bi došlo do pregovora, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Nikolaj Patrušev.

"Kao prvo, postoji dekret Vladimira Zelenskog, kada je još bio legitiman predsednik, da je sam sebi zabranio da pregovara sa Rusijom. Kao drugo, imamo prednost na frontu. Zapad i Ukrajina su zainteresovani da obnove svoju snagu, treba im predah. Stoga, sve te izjave imaju taktičku prirodu", kazao je Patrušev za Prvi kanal.

Govoreći o raspoređivanju američkih projektila u Nemačkoj, Patrušev je rekao da Ruska Federacija radi na udarnim sistemima kako bi odgovorila na takav potez Zapada.

"Izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o ruskom udarnom oružju su odgovor na akcije SAD. To je samo naša reakcija na njihove postupke. Nismo mi ti koji prvi provociramo. SAD donose odluke nezavisno od delovanja Ruske Federacije i ponašaju se agresivno", naglasio je Patrušev.

Rusiju nije briga ko će voditi SAD

Komentarišući izbornu trku u SAD, Patrušev je naveo da Moskvu nije briga ko će pobediti na američkim predsedničkim izborima u SAD.

"Uopšte nas nije briga: Donald Tramp ili Kamala Haris, ništa se još nije promenilo nabolje za nas", naveo je Patrušev i dodao da ne očekuje poboljšanje bilateralnih odnosa.

On je istakao da se Rusija ne meša u izbornu kampanju u Sjedinjenim Državama, kao i da je to interna stvar za Ameriku, koga će izabrati.

image