Rusija

Počele velike vojne vežbe ruske mornarice

Tokom nekoliko dana vojnih vežbi učestvovaće 300 brodova, više od 200 jedinica vojne i specijalne tehnike i preko 20.000 vojnog i civilnog osoblja, a cilj vežbi je provera rada vojne komande i spremnosti mornarice
Počele velike vojne vežbe ruske mornaricewww.globallookpress.com © Artem Priakhin/Keystone Press Agency

Vojno-pomorske snage Rusije započele su danas velike vojne vežbe u kojima učestvuju Baltijska, Severna i Pacifička flota, zajedno sa Kaspijskom flotom, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

U vežbama učestvuje 300 brodova i glisera, podmornica i pomoćnih plovila, 50-ak letelica, više od 200 jedinica vojne i specijalne tehnike, i preko 20.000 vojnog i civilnog osoblja.

Tokom nekoliko dana, oni će izvesti više od 300 borbenih zadataka uz praktičnu primenu oružja, uključujući i gađanje protivvazdušnim projektilima, i artiljerijsko gađanje po ciljevima u vazduhu i na moru. 

Kako navode u Ministarstvu odbrane, glavni cilj vežbi je provera rada vojne komande i njenog upravljanja mornaricom na svim nivoima, ali i provera spremnosti posade brodova, jedinica pomorske avijacije i obalnih snaga. 

image