Rusija

Okončane vežbe ruske mornarice: Brodovi i druga plovila se vraćaju u matične baze

U vežbi je ukupno učestvovalo oko 300 brodova, čamaca, podmornica i pomoćnih plovila, 50 aviona, više od 200 jedinica druge vojne i specijalne tehnike, kao i više od 20.000 vojnih lica i civilnog osoblja
Okončane vežbe ruske mornarice: Brodovi i druga plovila se vraćaju u matične bazewww.globallookpress.com © MFA Russia

Ruska mornarica završila je velike vežbe u kojima su učestvovale snage Baltičke, Severne i Pacifičke flote i Kaspijske flotile, saopštilo je u rusko Ministarstvo odbrane.

"Formacije i jedinice Ratne mornarice Rusije, koje su učestvovale u planiranim vežbama u operativnim zonama Severne, Pacifičke i Baltičke flote, kao i u zoni odgovornosti Kaspijske flotile, počele su da povlače svoje snage. U bliskoj budućnosti, posade brodova koji su izvršavali zadatke borbene obuke će se vratiti u svoje matične baze kako je predviđeno", navodi se u saopštenju.

Glavnokomandujući Ratne mornarice Aleksandar Mojsejev, rekao je da je cilj vežbe - provera postupanja organa vojne komande i kontrole Ratne mornarice na svim nivoima, kao i spremnosti posada brodova, jedinica pomorske avijacije i obalskih trupa Ratne mornarice Rusije za izvršavanje zadataka - ostvaren.

On je izjavio i da će glavni štab Ratne mornarice sprovesti detaljnu analizu dejstava pomorskih snaga, pomorske avijacije i obalnih jedinica u okviru sveobuhvatnih aktivnosti borbene obuke.

U vežbi je ukupno učestvovalo oko 300 brodova, čamaca, podmornica i pomoćnih plovila, 50 aviona, više od 200 jedinica druge vojne i specijalne tehnike, kao i više od 20.000 vojnih lica i civilnog osoblja. 

Toku nekoliko dana trajanja vežbi, posade brodova, jedinice pomorske avijacije i obalskih trupa izvele su preko 300 borbenih vežbi uz praktičnu upotrebu naoružanja, uključujući dejstvo projektilima PVO i artiljerijsko gađanje.

image