Simonjan o razmeni zatvorenika: U Rusiju su se vratili ljudi koji su pokazali odanost domovini

Pitam se kako u jednoj demokratskoj zemlji, sa 300 miliona stanovnika, ne mogu da nađu nikog drugog za mesto šefa države, osim apsolutno i očigledno dementnog nesrećnog dede, kazala je glavna urednica RT i medijske mreže "Rusija sevodnja"

Zahvaljujući razmeni zatvorenika između Rusije i Zapada, u domovinu su se vratili pravi ljudi, za koje fraza "vernost zakletvi" nije prazna fraza, izjavila je glavna urednica RT i medijske mreže "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan.

"Vratili su nam se ljudi, pravi ljudi, za koje odanost zakletvi, fraza, koju je predsednik Vladimir Putin pomenuo prilikom susreta sa njima, vernost zakletvi i odanost domovini nije prazna fraza. To su ljudi, a životinje su nas napustile", kazala je Simonjan u emisiji "Veče sa Vladimirom Solovjovom" na TV kanalu "Rusija 1".

Ona je istakla i podvig porodica obaveštajnih službenika, koji su namerno napustili nekadašnji život i svoju zemlju kako bi služili otadžbini.

Osim toga, Simonjan je skrenula pažnju na video snimak koji prikazuje čudno ponašanje američkog predsednika Džozefa Bajdena, nakon što je poželeo dobrododošlicu Amerikancima oslobođenim iz ruskih zatvora, popeo se u avion gde se zadržao oko dva minuta.

"On jednostavno ne može da se nosi sa velikom količinom informacija. Pitam se kako u jednoj demokratskoj zemlji, sa 300 miliona stanovnika, ne mogu da nađu nikog drugog za mesto šefa države, osim apsolutno i očigledno dementnog nesrećnog dede", dodala je.

Najveća razmena zarobljenika od kraja Hladnog rata između Rusije i zapadnih zemalja održana je u Ankari 1. avgusta kada su Rusija i Belorusija razmenile zatvorenike sa SAD, Norveškom, Nemačkom, Poljskom i Slovenijom uz posredovanje turske Nacionalne obaveštajne službe.

Rusija je vratila osam državljana i dvoje dece bračnog para koji je bio zatvoren u Sloveniji. Zauzvrat, Moskva i Minsk su oslobodili 16 ljudi.

Predsednik Rusije Vladimir Putin dočekao je na aerodromu razmenjene građane Rusije, zahvalio im na tome što su održali datu zakletvu i uverio ih da otadžbina ni na sekund nije zaboravila na njih.