Raspušten parlament u Bangladešu: Čeka se formiranje privremene vlade, oglasila se Moskva

Podsetimo, kako je javio Rojters, najmanje 97 osoba je poginulo a desetine su povređene u sukobima širom Bangladeša

Promena političkih snaga na vlasti u Bangladešu je unutrašnja stvar te zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

U Moskvi računaju na to da će se politički procesi u toj prijateljskoj zemlji što pre vratiti u ustavne okvire, ističe se u saopštenju.

Očekuje se da će u Bangladešu uskoro biti formirana prelazna vlada, a situaciju u zemlji trenutno kontroliše vojska, podseća ruska strana.

Prema informacijama ruske ambasade u Daki, u nemirima nema povređenih ruskih državljana.

Kako javljaju lokalni mediji, predsednik Bangladeša raspustio je parlament kako bi formirao privremenu vladu.

Napominje se će oružane snage obezbediti bezbednost u zemlji i povratak iz anarhije u normalno stanje kad se formira privremena vlada.

Podsetimo, iz Bangladeša je stigla vest da je premijerka Šeik Hasine podnela ostavku.

Kako je javio Rojters, najmanje 97 osoba je poginulo a desetine su povređene u sukobima širom Bangladeša na demonstracijama na kojima se tražila njena ostavka. Među poginulima je 14 policajaca, javljaju lokalni mediji.

Neredi, nakon kojih je vlada isključila internet u zemlji, predstavljaju najveći test za premijerku koja je osvojila četvrti uzastopni mandat u januaru na izborima koje bojkotovala vodeća opoziciona Nacionalistička partija Bangladeša, prenosi Rojters.