Nove žrtve ukrajinskog napada na civile: Poginula dva stanovnika Belgorodske oblasti

Jutros je u selu Novostrojevka-Vtoraja poginuo civil nakon što je ukrajinski dron pogodio automobil, naveo je gubernator Belgorodske oblasti

Još jedan stanovnik Belgorodske oblasti postao je žrtva ukrajinskog napada – poginuo je jutros kada je ukrajinski dron pogodio njegov automobil, naveo je gubernator Vjačeslav Gladkov na Telegramu

"Još jedna tužna vest za sve nas. Dron Oružanih snaga Ukrajine je udario automobil koji se kretao u blizini sela Novostrojevka-Vtoraja, Grajvaronskog gradskog okruga i na veliku žalost, usmrtio civila", napisao je Gladkov.

Stanovnik Belgorodske oblasti je poginuo na licu mesta, pre nego što su lekari došli u pomoć, naveo je gubernator i izrazio saučešće porodici i prijateljima.

Takođe, u selu Vjazovoje, Krasnojaružskog okruga, napadnut je autobus poljoprivredne firme "Agro-Belogorje", usled čega je poginuo jedan čovek, a četvoro ranjeno, naveo je Volodin sumirajući posledice napada za prethodna 24 sata.

Svim ranjenim meštanima je pružena medicinska pomoć, dodao je Gladkov.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ruski sistemi PVO su od 7 do 8.30 časova oborili devet ukrajinskih dronova iznad teritorije Belgorodske oblasti.

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć dronova, međutim, ruski sistemi PVO sprečavaju napade. Napadu su najčešće izložene pogranične oblasti – Belgorodska, Kurska, Brjanska i Krim.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je poručio da zarad bezbednog života građana Rusije mora da se stvori bezbednosna zona, odnosno teritorija sa koje neprijateljska vojska ne bi mogla da nanosi udare na teritoriju Rusije.